Help ons


Help het Painted Dog Conservation Project als donateur, Vrienden van de Wilde Hond club, vrijwilliger.

In een land als Zimbabwe is niets makkelijk. Ook het werven van fondsen niet. De grote organisaties zijn niet actief in dit soort landen, daar hoeven we dus niet aan te kloppen. Het is vaak een kwestie van alle beetjes bij elkaar schrapen en de eindjes aan elkaar knopen.
Om het voortbestaan van het project, en daarmee het overleven van de Afrikaanse wilde honden te garanderen is geld nodig. Geld om het educatieve centrum, het kindersafarikamp en de behandel en herstel verblijven te runnen. Geld om het anti-stropersteam aan het werk te houden. Geld om educatief materiaal in de vorm van folders en boekjes voor de kinderen te drukken. Geld om halsbanden voor de honden te kopen. Geld om medicijnen en de dierenarts te betalen. Geld om de brandstof van de auto’s te bekostigen, geld om..........
Alle donaties zijn welkom want zelfs met de kleinste bijdrage kunnen in Zimbabwe grootse stappen gezet worden!Word Donateur


U kunt een donatie overmaken op het volgende rekeningnummer:
IBAN number: NL65 RABO 0362 4435 56 t.a.v. St. PDC te Gouda
BIC: RABONL2U

U kunt bij onze stichting ook een schenking via notariële acte doen of een nalatenschap bij onze stichting nalaten, neem voor meer informatie contact op met:

Stichting Painted Dog Conservation
Terwindtplein 3
2807 RP Gouda

Vrienden van de Wilde Hond club


Sinds kort hebben we een Vrienden van de Wilde Hond club. Een groep vrijwilligers, collega's en andere donateurs die graag ons project op een wat meer reguliere basis willen steunen.
Bij de vriendenclub kan je een voorkeur uitspreken voor een bepaald gedeelte binnen het project waar je wilt dat je geld heen gaat, bijvoorbeeld: voedsel, onderwijs, medicijnen of iets persoonlijks voor iemand die je kent.
Wij denken dan aan een maandelijkse bijdrage van €10-30. Voor een paar euro's steun je de lokale bevolking op een persoonlijke manier.

Ook is er bij de vriendenclub jaarlijks de gratis toegang tot de reünie met eventuele overnachting.

Hierbij de bankdetails:
Naam: Stichting Painted Dog Conservation
IBAN number: NL65 RABO 0362 4435 56
BIC: RABONL2U

Enkele voorbeelden van kosten die de stichting maakt:


Anti-stropersunits
Er zijn nu twee eenheden elk bestaande uit acht mannen. Kosten van loon, eten en materiaal: €6950 per jaar.

De voertuigen
Auto’s zijn het enige vervoermiddel in Zimbabwe. Er rijden acht terreinauto’s, de totale kosten om deze auto’s rijdende te houden bedragen per jaar €18.000.

Telemetrie halsbanden
Eén halsband kost €245, samen met de kosten voor het verdovingsmiddel en de behandeling zijn de totale kosten voor één dier €382.

Onderzoeksmateriaal
Het benodigde materiaal om de honden met de halsbanden via de radiofrequentie te kunnen volgen kost €582 (antenne, ontvanger, hoofdtelefoon, kabels).

Educatief materiaal
De kosten voor het drukken van 25.000 educatieve boekjes bedragen €2780. Twee keer een uitgave van het blaadje ‘Dogtails’ kost €520.

Kindersafari
Zestig kinderen meenemen op een dagje safari in Hwange National Park kost €1750.

Wordt vrijwilliger


Bij onze stichting is altijd wel iets te doen, wil je ons helpen download dan ons aanmeldingsformulier en stuur dit naar:
Stichting Painted Dog Conservation
Terwindtplein 3
2807 RP Gouda